Programma Enschede zondag 14 oktober

Programma 14 oktober

09.00 – 17.00: Gebed om acceptatie en begrip LHBT+ gemeenschap. Diverse geloofsgemeenschappen in Enschede

Vanuit de werkgroep LHBT+ en religie is er een verzoek naar de verschillende geloofsgemeenschappen uitgegaan om deze dag te bidden voor meer acceptatie en begrip voor de LHBT+ gemeenschap. Georganiseerd door werkgroep LHBT+ en religie.

14.00 – 16.30: Regenboogwandeling, Hof Espelo, Weerseloseweg 259, Enschede

Tijdens de wandeling, in de prachtige natuur van Landgoed Overijssel, is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het thema “Regenboogdagen”. We hopen dat, door elkaar beter te leren kennen, wederzijds begrip ontstaat. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Na afloop is er een kom (vegan) soep voor de wandelaars. Deelname is gratis. Georganiseerd door werkgroep LHBT+ en religie, pastor Carla Berbée en Jan Schaake.

15.00 – 17.30: Rainbow Meet-Up met Salsa workshop
Op verzoek van de bezoekers van de ontmoetingsgroep voor lhbt+’ers met een niet-Westerse culturele- of religieuze achtergrond, organiseert het COC Twente-Achterhoek een Salsa-workshop.
Verzamelen op om 15 uur bij café Bagels&Beans (Korte Hengelosestraat 33) voor een drankje en vertrekken vanaf daar naar de locatie voor de workshop.
Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden tot 12 oktober per e-mail: freerk.jager@coctwenteachterhoek.nl

09.00 – 23.59: Regenboog eten en drinken, op meerdere locaties in het centrum van Enschede

Tussen de 30 en 40 bedrijven maken ter gelegenheid van de Regenboogdagen een speciaal regenbooggerecht of -drankje. Ze laten zo zien dat zij de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedragen. De zaken zijn te herkennen aan een speciale poster en de regenboogvlag. Georganiseerd door vrijwilligers van KCWO, COC Twente-Achterhoek en de werkgroep “LHBT+ en religie”. Voor deelnemende bedrijven zie http://www.regenboogtwente.nl