Programma Enschede zaterdag 13 oktober

Programma zaterdag 13 oktober

12.30 – 14.30: Multiculturele bijeenkomst, Concordia, Langestraat 56, Enschede

Gevarieerde muzikale en culturele bijeenkomst “Verhalen van de Regenboog”, met poëzie, muziek, interviews en film “Victor XX”. Met medewerking van oa Regine Hilhorst (presentatie en poëzie), Burçak Sika (muziek), Regenboogkoor (zang) o.l.v. Edwin Beskers, Lotta Rasva (zang), Dounia Jari (Stichting Maruf).  Georganiseerd door werkgroep LHBT+ en religie. Gratis toegang.

12.30 – 17.00:  Expositie “Ida-Reines” van Jelle Pieter de Boer, Fotogalerie Objektief, Walstraat 33 Enschede

Jelle Pieter de Boer (1980) is een Nederlandse portret- en documentaire fotograaf. Met zijn nieuwste serie, “Reines”(Queens), is Jelle Pieter op zoek gegaan naar de theatrale wereld van dragqueens, een wereld die vaak verkeerd begrepen wordt. Vrij toegankelijk

09.30 – 17.00: Aandacht voor LHBT+, Openbare Bibliotheek Pijpenstraat

Tijdens de Regenboogdagen heeft de Openbare bibliotheek aan de Pijpenstraat een boekentafel ingericht met het thema LHBT+. Er zijn dan ook extra flyers over dit thema beschikbaar.

16.00 – 21.00: Fotoshoot #ikbenhetzat tegen homogeweld!, Café Stonewall.

Onder de noemer #ikbenhetzat is fotograaf Anton de Bruin een campagne gestart tegen homogeweld, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het Bob Angelo Fonds.

Wil jij het goede doel ook steunen en laten zien dat je het zat bent?

Kom naar Cafe Stonewall op zaterdag 13 oktober tussen 16:00-21:00 en laatje fotograferen voor het goede doel!

Voorwaarden: Neem witte bovenkleding mee (T-shirt, blouse, hemd,
jurk….etc).

Je ondertekent een “quitclaim”, zodat de foto ook voor
expositiedoeleinden kan/mag worden gebruikt. Deze moet ondertekend worden om de foto te kunnen maken. Kosten: €15,- . Je krijgt je foto digitaal toegezonden!

21.30 – 02.00: Feest “Pink Sensation”, Stonewall, Walstraat 12-14, Enschede

Gezellig feest om diversiteit te vieren. Met DJ Dr. Anders. Gratis toegankelijk.

09.00 – 23.59: Regenboog eten en drinken, op meerdere locaties in het centrum van Enschede

Tussen de 30 en 40 bedrijven maken ter gelegenheid van de Regenboogdagen een speciaal regenbooggerecht of -drankje. Ze laten zo zien dat zij de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedragen. De zaken zijn te herkennen aan een speciale poster en de regenboogvlag. Georganiseerd door vrijwilligers van KCWO, COC Twente-Achterhoek en de werkgroep “LHBT+ en religie”. Voor deelnemende bedrijven zie http://www.regenboogtwente.nl