Programma Enschede vrijdag 12 oktober

Programma vrijdag 12 oktober

09.00 – 23.59: Regenboog eten en drinken, op meerdere locaties in het centrum van Enschede

Tussen de 30 en 40 bedrijven maken ter gelegenheid van de Regenboogdagen een speciaal regenbooggerecht of -drankje. Ze laten zo zien dat zij de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedragen. De zaken zijn te herkennen aan een speciale poster en de regenboogvlag. Georganiseerd door vrijwilligers van KCWO, COC Twente-Achterhoek en de werkgroep “LHBT+ en religie”. Voor deelnemende bedrijven zie http://www.regenboogtwente.nl

09.30 – 18.00: Aandacht voor LHBT+, Openbare Bibliotheek Pijpenstraat

Tijdens de Regenboogdagen heeft de Openbare bibliotheek aan de Pijpenstraat een boekentafel ingericht met het thema LHBT+. Er zijn dan ook extra flyers over dit thema beschikbaar. De deelnemers aan “Het Taalpunt” worden op vrijdag 12 oktober getrakteerd op een “Regenboog lekkernij”.

13.00 – 14.00: Discussie over seksualiteit, Balengebouw, Enschede

Georganiseerd door studenten van Saxion. Paneldiscussie waarin o.a. de thema’s “acceptatie LHBT+ gemeenschap” en “sexting onder jongeren” worden besproken. Vrij toegankelijk. Aanmelding vooraf niet nodig.

12.30 – 17.00:  Expositie “Ida-Reines” van Jelle Pieter de Boer, Fotogalerie Objektief, Walstraat 33 Enschede

Jelle Pieter de Boer (1980) is een Nederlandse portret- en documentaire fotograaf. Met zijn nieuwste serie, “Reines”(Queens), is Jelle Pieter op zoek gegaan naar de theatrale wereld van dragqueens, een wereld die vaak verkeerd begrepen wordt. Vrij toegankelijk

17.00 – 20.00: Trouwen voor een dag, Het Gouden Randje, Zuiderhagen 21, Enschede

Omdat iedereen de kans moet krijgen zijn of haar genegenheid te tonen, ongeacht geaardheid of afkomst, kunnen geliefden elkaar het “ja”-woord geven bij Het Gouden Randje aan de Zuiderhagen 21. Op bovengenoemd tijdstip is een, niet-officiële, ‘trouwambtenaar’ aanwezig om geliefden voor 24 uur in de echt te verbinden. Familie, vrienden, trouwmuziek, het uitspreken van de beloften, een foto en een mini bruidstaartje, worden gratis aangeboden door eigenares Jonny Franzkowiak. Aanmelden via telefoonnummer 053-8795616 of via het FB evenement van Het Gouden Randje.

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Carole van Ruitenbeek (acteur, trouwambtenaar), Radu Nuta (fotograaf) en Jonny Franzkowiak (eigenaar Het Gouden Randje).

19.30 – 21.00: Film “Viva”, geregisseerd door Paddy Breathnach, Concordia, Oude Markt, Enschede

VIVA vertelt het verhaal van Jesus , een jonge kapper die in een nachtclub in Havana werkt. In de club treden geregeld drag queens op en Jesus droomt ervan zelf een performer te zijn. Aangemoedigd door zijn mentor, Mama, krijgt Jesus eindelijk zijn kans op het podium te stralen en helemaal zichzelf te zijn. Maar wanneer zijn macho vader Angel na jaren plots weer opduikt, staat zijn wereld op zijn kop. Vader en zoon botsen door hun tegengestelde verwachtingen en hebben grote moeite elkaar te begrijpen. Jesus wordt geconfronteerd met de keuze tussen zijn liefde voor het podium en zijn vader. Kaarten (€ 9,50) zijn te bestellen aan de kassa van Concordia of via de website https://www.concordia.nl/bestel/24542

21.15 – 00.00: Gratis drankje (bier, wijn of fris) bij Stonewall, Wallstraat 12-14

Na de film “Viva”krijg je op vertoon van je bioscoopkaartje een gratis drankje (bier, wijn of fris) en is er gelegenheid om over de film na te praten.